Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja

Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja

Február huszonharmadik napja a "férfi nap" néven ismert naptár. Ezután minden férfi elfogadja a gratulációkat. De tényleg érdemes gratulálni minden embernek? És hogyan szerepelt a dátum a naptárban? És miért mondják ezt a napot egy szabadnapnak? Mindez meg kell érteni. Az ünnep története Az Apátság védő napja sok kérdést hagy maga után.

Biztosan a legnépszerűbb válasz a kérdésre: "Mi a február huszonharmadik napja?" Lesz: "Február huszonharmad a nyolcadik, de csak a férfiak számára." Így van? Milyen nyaralás ez? Honnan jött? Meg kell érteni. Ennek a célnak a eléréséhez a történelem mélységébe kell merülnie. Kezdjük el.

Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja

Nyaralás története A honvédség napjának védője

A huszonharmadik nap piros színű változatainak gyökerei a naptárakban az októberi forradalom évében elhagyták a kutatót. Egy ilyen változat szerint február huszonharmadát a munkás- és parasztbirtok létrehozásának napja jelenti. Hivatalosan azonban hivatalosan is a huszadik század tizennyolcadik évének január tizenötödik rendelete alapján adták ki. Ezért egy újabb verzió. Véleményünk szerint a német csapatok megállását Pszkov városa alatt állítjuk. Van azonban dokumentált bizonyíték arra, hogy február 25-én a város elfoglalt volt harc nélkül. Ennek fényében a bolsevik kormány beleegyezett abba, hogy külön békét ír alá Németországgal. Tehát mi az egész ország az ünnepi ünnepségen az Apátnap napján? Az ünnep története a huszadik század elejére nyúlik vissza.

A Vörös Hadsereg létrehozása

Először az első változatról: az űrhajó napjáról. Bár a történészek egy kicsit zavarosak a társkereséshez, amint már említettük, a fesztivál napja ebben az esetben teljesen rossz volt. Az ünnepséget januárban ünnepelni kell. Az esemény azonban rendkívül fontos és költséges volt. Az a tény, hogy a Szovjet Hadsereg létrejöttét elosztották huszonmillió rubel - ez a kolosszális pénz ezekben az időkben. De csak a katonák soraiban tartott rendet szinte lehetetlen elérni. Az a tény, hogy sokan nem értették meg kifejezetten, akikkel harcolnak, sokan voltak újoncok, de a történészek még most is kétségbe vonják a hadsereg által elnyert első győzelmeket. Az ünnep története (a honvédség napja) csak most kezdődött el.

A dátum módosítása

Egy évvel az esemény után úgy döntöttek, hogy ünnepséget hoznak létre, de bizonyos körülmények miatt először elhalasztják február tizenhetedik napját. Aztán elhatározták, hogy újra a dátumot, de nem annyit, a következő vasárnapra. És ez volt a huszonharmadik szám. Igaz, később az ünneplés több éve el is feledésbe merült, de 1922-ben az ünneplés folytatódott. És azóta az ünnepséget rendszeresen ünnepelték az egész országban.

Győzelem Pszkov közelében

A második verzióról sokat mondani nem szükséges. 1938-ban, amikor a félelmetes I. Sztálin hatalom volt az országban, megjelent a párt történetéről szóló értekezés, semmit sem figyeltek meg a nyaralás megteremtéséről. Általában a párt cenzúrája valami titokzatossággal próbálta ezt a dátumot körülölelni, és az emberek emlékezetéből törölni. Nem, maga a szabadság maradt, csak hivatalosan február huszonharmadán a Szovjetunió ünnepelte a német csapatok győzelmét Pszkov közelében. Lehet, hogy ily módon, miután kiütötte néhány tényt az ország történelméről, a párt cenzúrái megpróbálták megtenni azt, hogy a polgárok inkább elfelejtsék az ultimátum Németországgal való aláírását. Az ünnep története (az otthon védőinek napja) kissé eltorzult.

Aztán a nyaralás már meggyőződött róla, hogy senki sem ragadta meg a mai napot. Csak a náci Németország után elért nagy győzelem után ismét döntött az átnevezés. És most azon a napon minden katonai férfi megtisztult. De a második világháború után szinte minden állampolgár egyike lehetett. Még a nők is.

Manapság…

Az ünnepi történelem tovább folytatódott február 23-án. A Csendes-óceáni Napnak a védelmezője még akkor is, a huszadik század kilencvenötödik évében ünnepelte, amikor az Orosz Föderáció Állami Duma törvényjavaslatot bocsátott ki, amely az orosz katonai dicsőségére utalt. És ismét az ünnepséget átnevezték, de a név nemcsak rendkívül hosszú volt (a CA katonai győzelmének napja 1918-ban, az ország védelmezőjének napja), így nem egészen megfelelt valóság. Ezért ez a név nem sokáig tartott.

Az oroszországi védővédő története a modern Oroszországban bizonyos. Az Állami Duma már kétezer-kettőnél ismét a törvényt adta át az ünnep átnevezésére. És a legkellemesebb, hogy abban az időben ez a nap egy szabadnap volt, függetlenül attól, hogy a hét napja kiesik. Most ezen a napon teljesen nyugszik: az iskolásoktól a dolgozókig. Mégis, ez a törvény teljesen megszüntette az összes kapcsolatot a szovjet csapatok németországi győzelmével.

Ki kéne gratulálni?

Természetesen ma már egy bizonyos katonai színezés. És néhány fiatal azt mondja: "Miért gratulálok, még nem szolgáltam?" Végül is minden fiatalember védő, tehát bármilyen férfi szakma, függetlenül attól, hogy milyen korú, még nagyon fiatal, egyébként gratulálnak az embereknek. Minden hazafiat, akinek nincs bátorsága, tisztelete, méltósága és bátorsága, gratulálni kell.

És érdemes megjegyezni, hogy ez a nap, ha megérted, nem teljesen férfi, nem teljesen. Végtére is, a nők gyakran védik az országot. A tisztességes szex számos képviselője szolgált vagy szolgál a hadseregben, országaikat és határait megmentik háborúkból és katasztrófákból. Az Apátsági Napvédő (az ünnep története nagyon bonyolult) eredetileg ünnep, amely kevésbé kapcsolódik a nemhez.

tisztelete

A február 23-i ünnep története nagyon informatív. Most ünnepeljük az Apátsági Nap védelmezőjét. Az állam vezetése hagyományosan ezen a fényes napon minden hadsereghez szól, hallja szavát a címében és a Nagy Honvédő Háború veteránjai, valamint más háborúk és katonai összecsapások. Ezen a napon, mint május 9-én, szokás szerint koszorúkat díszítenek a háborúk és résztvevõik - az ország védõinek - emlékére. Gratulálunk a médiában és minden hírműsorban. A televízión pedig dokumentumfilmeket és filmeket mutatnak be az atlanti fiainak kihasználásáról. Esténként hagyományosan minden nagy településen, különösen ott, ahol a katonai kör, a flotta vagy a kombinált fegyveres hadsereg központja állomásozott, ünnepi tűzijátékot indítanak.

Az Apátság napjának védője: a szabadság története és jellemzői

Miért választották ezt a számot? Az ünnep története Az apátság védelmezőjének napja azzal magyarázható, hogy a júliusi naptár átkerül a gregorián naptárba. Az ünnepséget több évig ünnepelték, és amikor a dátum megváltozott, a dátumok megváltoztak. Kezdetben a nap szentelte a nőket. A dátumok eltűntek, de a vágy és az üdülés érzése maradt. Ezért új ünnep lett bevezetve, amely később megkapta a "Űrhajó és flotta napja" nevet. Ez történt a Vörös Hadsereg létrehozásának ötödik évfordulóján.

Az ünnep története A szovjet időszakban az Apátság Védőjének napja propaganda akciókkal bővült. Az űrhajók harcosainak és tisztjeinek moráljának támogatása érdekében számos ünnepséget vezettek be. Beleértve ezt. A huszadik század Petrográd tizenkilencedik évében, az új állami testület, a Tanács ülésén, javaslatot tettek a szovjet hadsereg létrehozásának évfordulójára. Ezenkívül létrehozták a Vörös Ajándék egy napját, az évforduló elhúzódásával, majd a két dátum összeadásával.

Ma az Atya védelmezőjének napja, az ünnep története, és gratulálnak a férfiakhoz tartozó versekhez, nagyon könnyen megtalálhatóak. És talán nem is olyan fontos most, ahol a hagyomány ma ünnepelni kezdett. A legfontosabb dolog az, hogy a bátorságot, a bátorságot és a méltóságot, amelyet a polgárok élveznek, tiszteletben tartják.Related news

  • How to install a mod on Minecraft - detailed description
  • Oscailt aistriú campa
  • Fish-man, Pisces-woman: character, health, destiny
  • The script of the womans birthday is an important element of an unforgettable holiday
  • Civil society and the state: briefly on the relationship
  • Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja Jellemzők és történelem az ünnep A honvédség napja